Sposób przygotowania

Kurki oczyścić, szybko opłukać na sicie, osuszyć papierowym ręcznikiem. Wątróbki umyć, osuszyć. Listki szałwii opłukać, osuszyć. Cebule obrać, pokroić w talarki. Łyżkę oleju rozgrzać na patelni, wrzucić cebulę, smażyć na średnim ogniu 10 min. Wątróbki oprószyć mąką. 3 łyżki oleju rozgrzać i w rondelku, obsmażyć I wątróbki. Wyjąć z rondla, i oprószyć solą i pieprzem. Do tego samego ron- i delka włożyć kurki, sma-1 żyć przez 5 min, mieszając I od czasu do czasu. Przyprawić solą i pieprzemJ Bulion wlać do kurek, gotować grzyby przez 3 min. Dodać zasmażkę, zagotować. Wątróbki i listki szałwii dodać do kurek, podgrzewać jeszcze przez ok. 1 min. Na końcu dołożyć prze-smażoną cebulę.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !