Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orientalny sos grzybowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Orientalny sos grzybowy

Suszone grzyby zalać letnią, przegotowaną wodą, odstawić na kilka godzin do namoczenia. Świeże grzyby oczyścić, przetrzeć wilgotną ściereczką, pokroić. Grzyby suszone wyjąć, odsączyć z wody, większe pokroić. Olej rozgrzać w rondelku, dodać posiekany korzeń imbiru, szczyptę soli, przesmażyć. Wrzucić wszystkie świeże i suszone grzyby, wlać wodę, wktórej moczyły się suszone. Dodać olej sezamowy. Gotować na wolnym ogniu przez ok. 15-20 min. Dołożyć kolby kukuiy-dzy. Przyprawić do smaku sosem sojowym i Hoisin, cukrem, pieprzem i ewentualnie solą. Podawać do makaronu lub ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak