Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta cukiniowo- pomidorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczywo kilka kromek
cukinia 1 mała
pomidor 2 średnie
czosnek 3-4 ząbki
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta cukiniowo- pomidorowa

Pieczywo (chleb lub bułkę pszenną), kroimy na cienkie kawałki, które smarujemy czerwonym pesto. Zapiekamy na grillu lub w piekarniku z obu stron, aż będzie chrupiące. W czasie, gdy pieczywo się piecze, dokładnie myjemy cukinię, wydrążamy miękki miąższ, kroimy wzdłuż na kilka części, a następnie na cieniutkie plasterki. Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, wydrążamy miąższ i kroimy w kostkę, Do warzyw dodajemy przeciśniety przez praskę lub drobno posiekany czosnek, trochę posiekanej bazylii, doprawiamy solą, pieprzem i olejem arganowym. Na ciepłe pieczywo nakładamy cukinię z pomidorem, dekorujemy całymi listkami bazylii i od razu podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 18.05.2012 23:14
pyszna kolacja !!!
Beatris 21.02.2012 10:16
Z przyjemnością zjadłabym kromeczkę.
gusia1000 12.01.2012 00:56
Smaczna musi być.
Mati13 29.11.2011 14:50
smaczne
Wacław 06.11.2011 12:14
pyszna kolacyjka,moje smaki !
Ewa95 16.10.2011 11:53
ciekawe
Monika111 15.10.2011 08:56
fajna :)
pioge7 15.10.2011 08:30
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak