Sposób przygotowania

Pieczywo (chleb lub bułkę pszenną), kroimy na cienkie kawałki, które smarujemy czerwonym pesto. Zapiekamy na grillu lub w piekarniku z obu stron, aż będzie chrupiące. W czasie, gdy pieczywo się piecze, dokładnie myjemy cukinię, wydrążamy miękki miąższ, kroimy wzdłuż na kilka części, a następnie na cieniutkie plasterki. Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, wydrążamy miąższ i kroimy w kostkę, Do warzyw dodajemy przeciśniety przez praskę lub drobno posiekany czosnek, trochę posiekanej bazylii, doprawiamy solą, pieprzem i olejem arganowym. Na ciepłe pieczywo nakładamy cukinię z pomidorem, dekorujemy całymi listkami bazylii i od razu podajemy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    fajna :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszna kolacyjka,moje smaki !
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Smaczna musi być.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Z przyjemnością zjadłabym kromeczkę.
  • 4
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    pyszna kolacja !!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !