Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki faszerowane zapiekane

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 2 łyżki
masło 2 łyżki
szalotka posiekana 3 szt
ślimaki z puszki 16 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól
pieprz
cytryna
pieczarki 16 szt
Pieprz zielony ziarnisty Prymat pokruszony łyżka
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki faszerowane zapiekane

Oliwę rozgrzewamy wkładamy oczyszczone kapelusze pieczarek i przyprawiamy i obsmażamy przez 3 min z każdej strony.Pieczarki zdejmujemy i odstawiamy na żaroodpornym półmisku.Na patelnię dodajemy masło,obsmażamy szalotkę pietruszkę ślimaki odsączone z zalewy i ziarenka pieprzu przez 2 min na dużym ogniu,doprawiamy pieprzem.Kapelusze pieczarek napełniamy farszem i posypujemy bułką tartą.Zapiekamy przez 3 min.Podajemy z plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 15.10.2011 04:14
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak