Sposób przygotowania

Składniki:
* * na 1 osobę:
* * 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka
* * 1 czubata łyżka przyprawy do kurczaka (ja użyłam Prymat)
* * 2 łyżki oleju

Mięso należy opłukać i osuszyć, usunąć wszelkie błonki i ew. chrząstki. Natrzeć olejem i przyprawą do kurczaka,ostawić do lodówki na kilka minut (a jeszcze lepiej na dłużej).Można jeszcze raz posypać odrobiną przyprawy do kurczaka .Smażyć na patelni teflonowej bez tłuszczu lub na patelni grillowej. Ja podałam z ryżem, koperkiem i buraczkami zasmażanymi (przepis jest wśród moich przepisów).

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    czasami najprostsze jest najlepsze
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    szybko i smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !