Sposób przygotowania

Składniki:
* * 1 mała główka kapusty włoskiej
* * 1 cebula
* * szczypta cukru
* * 5 dag masła prawdziwego
* * 1 czubata łyżka maki pszennej
* * sól i pieprz ziołowy
* * 2 łyżki octu 10% lub sok z cytryny
* * duża garść posiekanego koperku

Kapustę opłukać i osuszyć.Poszatkować jak na surówkę. Zalać w garnku kapustę tak,aby ją lekko przykryła. Oprószyć cukrem i posolić. Gdy się zagotuje i puści sok odlać połowę płynu-nie wylewać..Gotować do miękkości .Cebulę obrać ,opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Na patelni roztopić masło.Wrzucić pokrojoną cebulę i zeszklić.Oprószyć mąką pszenną i zasmażyć.Podlewać wystudzonym wywarem z kapusty, który wcześniej odlaliśmy i mieszamy intensywnie aż z mąki i płynu powstanie gęsty sos. Dodajemy ugotowaną kapustę,oprószamy pieprzem ziołowym i solimy.Zaprawiamy octem wg.uznania, i mieszamy z pokrojonym drobno koperkiem.Zasmażamy kilka minut.Podajemy na gorąco do dań obiadowych lub możemy jeść jako samodzielne d

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    bardzo lubię taką kapustę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !