Sposób przygotowania

Składniki:
* * porcja na 1 raz na 3 osoby:
* * 3 duże buraczki
* * 1 mała cebulka
* * 1 łyżka z małym czubem mąki pszennej
* * 1-2 łyżki octu 10 % lub sok z cytryny
* * sól,pieprz
* * 5 dag masła prawdziwego

Buraczki umyć,wyszorować i ugotować w łupinach na miękko, ok. godziny.Lekko wystudzone obrać i zetrzeć na średnio drobnej tarce. Cebulę obrać,opłukać i pokroić w drobna kosteczkę. Na patelni roztopić masło.Zeszklić cebulę, oprószyć mąką pszenną i zasmażyć.Włożyć starte buraczki i smażyć razem.Doprawić solą,pieprzem i octem.Można podlać małą ilością wody.Zasmażać kilka minut. Ogólnie im mniej dodatków tym buraczki są smaczniejsze. Pasują do różnych mięs,ziemniaków,ryżu itp.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    smaczne
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Buraczki u mnie mają powodzenie - w róznych postaciach ,ale w takiej formie nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    lubię je

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !