Sposób przygotowania

Masło rozpuszczamy w rondelku i dodajemy miód. Odstawiamy aby lekko przestygło. W misce mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, przyprawy. Wsypujemy rozdrobnione orzechy i skórkę pomarańczową. Mieszamy i dodajemy masło z miodem i miksujemy. Odstawiamy pod przykryciem. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i nagrzewamy piekarnik do 180 C. Z ciasta formujemy kulki. Układamy na papierze zachowując spory odstęp. Łyżką spłaszczamy kulki i pieczemy około 15 minut. Cukier puder przesiewamy do miseczki i dodajemy po 1 łyżce gorącej wody mieszając i rozcierając. Upieczone i ostudzone ciasteczka zamaczamy w lukrze.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    te pierniczki są bardzo smaczne i mięciutkie w odróżnieniu do naszych pierniczków. Polecam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    tzn. nasze pierniczki też są smaczne, ale twarde :))
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !