Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem ziemniaczano-rybna

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
cebula 2 szt
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżki
głowy ryb słodkowodnych
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
Majeranek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem ziemniaczano-rybna

Kroki postępowania

1
Głowy ryb (szczupak, karp, karaś) wrzucamy do gotującej się wody (1,5-2 L) dodajemy kucharka, kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego, gotujemy wywar
Krok 1 - zupa krem ziemniaczano-rybna foto
2
w osobnym garnku na oleju przesmażamy cebulę pokrojoną w kostkę jak się zeszkli dodajemy pokrojone ziemniaki w kostkę
Krok 2 - zupa krem ziemniaczano-rybna foto
3
chwilę smażymy następnie dolewamy przecedzony wywar i gotujemy do miękkości
Krok 3 - zupa krem ziemniaczano-rybna foto
4
gdy ziemniaki będą miękkie miksujemy wszystko na jednolitą masę
Krok 4 - zupa krem ziemniaczano-rybna foto
5
doprawiamy do smaku, na talerzu posypujemy zielonym koperkiem.
Krok 5 - zupa krem ziemniaczano-rybna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 18.11.2012 14:24
fajna zupka. Nie lubię ryb ale gdy przeczytałem ten przepis od razu naszła mnie ochota
ewaa 14.12.2011 20:38
uwielbiam :)
owca441 14.10.2011 21:04
takiej jeszcze nie jadlam ale bardzo lubię zupy rybne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak