Sposób przygotowania

Margaryne cukier wode i kakao razem rozpuścić i zagotować. Do ciepłej masy dodajemy: mąkę, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia, żółtka.Dokładnie mieszamy całość, do ciasta dodajemy ubitą pianę na sztywno. Przelewamy do wysmarowanej i wysypanej bułką formy. Pieczemy ok 30 min w 180st. Do suchego patyczka. Chłodne przekroić na pół. Śmietanę ubijamy, dżem wcześniej wrzucamy do miski i mieszając dodajemy ubitą śmietanę. Wykładamy na połowe murzynka, przykrywamy druga połową. Można posypać pudrem lub polać polewą czekoladową (ja ją robię sama z połączenia śmietanki słodkiej, czekolady gorzkiej i odrobiny masła). Góre udekorowałam bialymi perełkami. Pyszne, łątwe i szybkie.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczny
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    mój ulubiony

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !