Sposób przygotowania

Składniki:
# 3 pojedyncze filety z kurczaka
# * 1 kostka bulionowa drobiowa
# * 150 ml oliwy z oliwek
# * 1 łyżeczka mąki
# * 100 ml wody

Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Kostkę bulionową rozkruszyć i rozetrzeć z oliwą na papkę. Natrzeć tak przygotowaną marynatą każdy filet ze wszystkich stron.Odstawić na kilka minut do lodówki .Na rozgrzaną patelnię włożyć mięso wraz z oliwą.Smażyć na małym ogniu z obydwu stron pod przykryciem -w sumie ok.10 minut.Zdjąć mięso z patelni. Mąkę rozmieszać z zimną wodą i wlać na patelnię, na której smażyło się mięso.Mieszać aż powstanie gęsty sos.Polać nim mięso i podawać z ziemniakami lub ryżem oraz surówką np. z kapusty pekińskiej,jabłka,marchewki, pora i natki pietruszki.Doprawić ją można oliwą z oliwek,solą,pieprzem ziołowym,kwaskiem cytrynowym i szczyptą cukru.Mięso pyszne i soczyste-polecam!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    może być dobre
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    może znów zabłysnę przy najbliższym spotkaniu moich głodomorów ....hihi...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię takie mięsko drobiowe..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !