Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szkl
mleko 1 szkl
jajko 2 szt
cukier pół szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki

Do miski przesiewamy make i proszek do pieczenia.
Dodajemy cukier, jajka oraz mleko.
Mieszamy wszystko na gładką masę.
Rozgrzewamy patelnię, wykładamy na nią małe porcje ciasta i smażymy z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 25.04.2012 11:36
mniam
dorlil 16.10.2011 13:24
bo racuszki zawsze pyszne są :)
gottrina 15.10.2011 11:11
I u mnie tez kazdy lubi racuszki
dorlil 14.10.2011 20:21
moja rodzinka tez lubi :)
octo 14.10.2011 19:47
uwielbiam racuchy:) pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak