Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do spaghetti po bolońsku dla zapracowanych

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
sos boloński 1 słoik
sól do smaku
oliwa 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do spaghetti po bolońsku dla zapracowanych

Na rozgrzanej oliwie smażymy mięso mielone. Po około 10 minutach smażenia dodajemy zioła prowansalskie i dokładnie mieszamy. Następnie wlewamy sos ze słoika. Smażymy na małym ogniu mieszając do momentu rozpoczęcia bulgotania przez sos. Szybki i smaczny sos do spaghetti.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna156 24.03.2013 16:54
smakowity :)
MAR3STA 09.02.2013 18:01
ekspresowy sosik
K&J 08.10.2012 17:55
boloński najlepszy
Izabela/bella81 01.05.2012 09:37
faktycznie, dla zapracowanych ;)
Magdalena1110 21.10.2011 16:44
robię podobnie
Margo1 16.10.2011 17:54
ciekawe..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak