Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 4 sztuki
ciasto francuskie 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim

1. Rozwijamy ciasto i wycinamy z niego 4 paski średniej wielkości (tak aby owinąć parówki)

2. Na każdy kawałek ciasta kładziemy parówkę i zawijamy ją i zlepiamy końce ciasta.

3. Ciasto na parówce naciskamy w paski, przekładamy je na blaszkę pokrytą pergaminem.

4. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 20 minut.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 09.11.2012 18:26
smaczne nie tylko na kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak