Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka naleśnikowa z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
mleko 1 szklanka
woda 1 szklanka
jaja 3 sztuki
natka pietruszki do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku - ok 1 łyżeczki
pieczarki 50 dag
marchewka 2 średnie
ser żółty do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
oregano do smaku
bazylia do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka naleśnikowa z pieczarkami

1. Mąkę, mleko, wodę i jaja zmiksować, dodać przyprawy i wymieszać. Z gotowego ciasta usmażyć naleśniki.

2. Pieczarki obrać i pokroić w drobne kawałki, marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej.

3. Cebulę pokroić na drobne kawałeczki i zeszklić na oleju, dodać marchewkę i podsmażyć. Pokrojone pieczarki wsypujemy do cebuli i doprawiamy. Dusimy pod przykryciem aż warzywa zmiękną. Odkryć i odczekać aż woda odparuje.

4. Żaroodporne naczynie smarujemy oliwą albo odrobiną masła, naleśniki kroimy na paski ok 2 cm i mieszamy z warzywami. Całość wkładamy do naczynia i posypujemy żółtym serem.

5. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i pieczemy zapiekankę ok 20-25 minut.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 28.04.2013 07:52
Pyszności z pieczarkami :)
tala8509 23.10.2012 14:26
ciekawy przepis,napewno wypróbuję
kuklik 16.10.2012 09:44
interesująca

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak