Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galantynka z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 sztuka
pieczarki 300 g
jajko 2 sztuki
sól do smaku
pieprz so smalu
pietruszka zielona 1 pęczek
cebula 2 sztuki
masło do smażenia
mleko 4 łyżki
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: galantynka z kurczaka

kurczaka myjemy i suszymy.. ostrym nożem docinamy szyję, kuper i skrzydełka i udka, a następnie oddzielamy mięso od kości, uzyskane mięso formujemy w prostokąt.
pieczarki dusimy na maśle z dodatkiem cebuli, doprawiamy, dodajemy drobno posiekaną pietruszkę.
z jajek i mleka smażymy 2 małe omlety.
mileso nacieramy z obu stron solą, pieprzem i majerankiem,na mięsie układamy omlety, a na nich grzyby
całe mięso mocno zwijamy w rulon zawijamy w folię aluminiową, pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopmi przez około 1,5 godziny
co jakiś czas podlewamy wodą.
podajemy po przestudzeniu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak