Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku na ostro

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 500 gram
boczek wędzony 300 gram
kiełbasa zwyczajna 500 gram
szynka wędzona 300 gram
sól do smaku
mąka pszenna 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt.
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 1 szt.
przecier pomidorowy 3 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku na ostro

Fasolę namoczyć 12 godz. wcześniej. Wlać do garnka wode, wrzucić fasolę i gotować. Dodać liść laurowy, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, przecier. Gotować ok. 30-40 minut. Boczek, szynkę i kiełbase pokroić w kostkę, dodać do fasoli, dalej gotować. wsypać przyprawe do dań z fasoli Prymat, posolic i popieprzyć do smaku (pieprzu nie żałować!). Gotować jeszcze ok. 30-40 min. Mąkę rozmieszać z 100 ml wody, dodać do fasolki, dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 11.11.2013 21:12
rewelacja, pycha
Wacław 02.12.2011 13:34
pycha,cos co lubię !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak