Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLETY Z KAPUSTY WŁOSKIEJ

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusty włoskiej 1 średnia główka
jajko 2 szt
cebula 1 duża
mąki krupczatki 1/2 szkl
pieprz
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLETY Z KAPUSTY WŁOSKIEJ

Kapustę myjemy, kroimy na ćwiartki, odkrawamy głąb i grube nerwy. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Wyjmujemy, osączamy, studzimy i odciskamy z wody. Cebule obieramy i razem z kapustą drobno kroimy. Do kapusty z cebulą dodajemy jajka i mąkę, doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 11.12.2011 23:52
dobre...
kriso 14.10.2011 22:01
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak