Sposób przygotowania

Drożdże rozrobić z cukrem i odrobiną mleka. Odstawić w ciepłe miejsce, żeby wyrosły( przykryć ściereczką). Mąkę wymieszać z posiekanymi drobno morelami i rodzynkami, następnie dodać jajka, drożdżowy rozczyn i mleko. Wyrobić dość gęste ciasto. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim racuchy z obu stron na złoty kolor. Racuchy można podawać ze śmietaną lub z cukrem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    popularny przepis na pyszne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    proste polaczenie ale jakei smaczne.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    super !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    takie lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Dla mnie super
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !