Sposób przygotowania

1. Dynię kroimy w kosteczkę, zalewamy wodą i wkładamy do piekarnika,, od czasu zagotowania wody piec ok 5 minut. Odcedzamy i dusimy na miazgę.

3. Mąkę pełnoziarnistą wymieszać z 170g mąki kukurydzianej.

4. Drożdże wymieszać z 100ml ciepłego mleka oraz miodem, dodać do mąki. Delikatnie wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce.

5. Do pozostałej mąki dodać resztę mleka, szczyptę soli, margarynę, sok z cytryny oraz zmiażdżoną dynię i wymieszać. Dodać do ciasta i ponownie wymieszać, przykryć znowu ściereczką i odstawić na 50-60 minut.

6. Z ciasta uformować bułeczki i ułożyć na przesmarowanej margaryną i mąką blaszce. Odstawić na ponowne 30 minut.

7. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok 30-35minut.

SMACZNEGO :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    babi17

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !