Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy na słodko-kwaśno

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marynowana dymka 1 słoik
cebula 1 sztuka
makaron 20 dag
mąka ziemniaczana 2 łyżki
olej 1 łyzka
sól
pieprz
wołowina gulaszowa 60 (chuda)
korniszony 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy na słodko-kwaśno

Wołowinę pokroić w niedużą kostkę. Cebulę obrać, drobno posiekać. Olej rozgrzać w dużym, szerokim rondlu, porcjami smażyć w nim mięso na złotobrązowy kolor. Dodać cebulę, zrumienić. Oprószyć solą i pieprzem, zalać dwiema szklankami wody. Rondel przykryć, potrawę dusić na małym ogniu około godziny. Dynię dokładnie osączyć na sitku, zalewę pozostawić. Korniszony wraz z zalewą oraz osączoną dynią dodać do gulaszu, podgrzewać około 2-3 minut. Makaron ugotować w dobrze osobnej wodzie (10-12 minut), osączyć. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić 2 łyżkami zalewy z dyni, zagęścić gulasz. Ponownie zagotować, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z makaronem, udekorować natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 14.10.2011 21:57
super przepis
kriso 14.10.2011 21:57
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak