Sposób przygotowania

Ziemniaki dokładnie wyszorować szczoteczką pod strumieniem zimnej wody, gotować 20 min. w dobrze osolonym wrzątku. Następnie zawinąć je w folię aluminiową, włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec około 20 minut w temperaturze 200°C. Przygotować twarożek: szynkę pokroić w cienkie paseczki, dymkę w krążki paprykę ( po oczyszczeniu ze środków i umyciu) kroimy w kostkę. Twaróg utrzeć dokładało ze śmietaną. Doprawić do smaku curry, solą i pieprzem. Dodać pokrojoną szynkę, dymkę i paprykę. Ziemniaki wyjąć delikatnie z folii, ostrożnie nadkroić wzdłuż i napełnić twarożkiem. Szczypiorek umyć, osuszyć, drobno posiekać, posypać nim ziemniaki. Podawać na listkach sałaty.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !