Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada z jabłek i czarnego bzu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czarny bez 1 kg
jabłka 1\\2 kg
cukier 1 kg
gotowe wafle

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada z jabłek i czarnego bzu

Dojrzałe odszypułkowane owoce czarnego bzu umyć i ugotować do momentu aż zauważymy że się rozpadną i puszczą sok , mieszając co chwila i po chwili musimy przetrzeć przez sito oddzielając pestki , musimy przełożyć to do garnka i dodać obrane i drobno pokrojone jabłka , a najlepiej aby były starte na tartce wtedy szybciej się puszczą sok i się rozgotują , mieszamy cały czas dodając cukier i w tym momencie podczas mieszania powinna masa zgęstnieć . Taką masę jako deser możemy wyłożyć na wafle dekoracyjnie , albo po prostu przełożyć do słoików i zawekować .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pola5 27.02.2014 21:21
Ciekawa marmolada i na pewno bardzo zdrowa bo z czarnym bzem.
natalia.doradca 17.01.2014 12:29
Ciekawie wykonane:)
treonina 19.03.2013 19:49
gdzie można kupić takie wafle? bardzo mi się podobają :-)
Margo1 09.10.2012 12:38
polecam..
Margo1 09.10.2012 12:38
polecam..
Angelika10 21.09.2012 00:21
świetne
babcia
babcia 03.05.2012 12:00
super
Jastinka 18.10.2011 07:45
ciekawe
agnieszka137 14.10.2011 18:52
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak