Sposób przygotowania

Pikle osączyć, zalewę pozostawić. Tłuszcz rozgrzać w rondlu, zasmażyć na nim mąkę. Wlać mleko, zalewę z pikli i szklankę wody. Zagotować, wsypać rosół, pozostawić 5 minut na małym ogniu. Kiełbasę najpierw obrać ze skórki, a następnie pokroić wzdłuż na mniejsze kawałki (np. w paseczki). Cebulę obrać, pokroić w dużą kostkę. Pomidory oczyścić, umyć, pokroić na połówki. Usunąć pestki, miąższ pokroić na cząstki. Osączone pikle pokroić na małe kawałki. Olej mocno rozgrzać w rondlu, podsmażyć na nim cebulę i kiełbasę. Dodać pikle * pomidory, smażyć razem jeszcze przez chwilę.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !