Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

liściasta porzeczkówka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

młode liście i pędy porzeczki 2 szklanki
cukier 1 kg
woda 2 litry
spirytus 1 litr
porzeczki czarne 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: liściasta porzeczkówka

Wszystkie składniki oprócz spirytusu zagotować i odstawić na jeden dzień. Na drugi dzień przecedzić, przefiltrować i dodać spirytus. Rozlewać do butelek po 3-4 tygodniach aż osad opadnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 28.04.2013 09:00
polecam bo jest super
mamusia1 01.03.2013 16:21
szybko się klaruje
Beata73 23.09.2012 15:50
wspaniała i aromatyczna!
Beata73 23.09.2012 15:50
wspaniała i aromatyczna!
Beata73 23.09.2012 15:50
wspaniała i aromatyczna!
Beata73 23.09.2012 15:50
wspaniała i aromatyczna!
noculos 17.01.2012 20:38
dobra
Kryska73 29.12.2011 10:58
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak