Sposób przygotowania

Jeżeli kotlety robimy ze schabu to kroimy w plastry, rozbijamy tłuczkiem, a jeżeli z piersi kurczaka to kroimy pod skosem, nie musimy rozbijać.
Solimy i pieprzymy.
Jajka roztrzepujemy, możemy je posolić.
Na talerz wsypujemy mąkę, płatki kukurydziane lekko zgniatamy i dodajemy jedną łyżkę mąki, lekko mieszamy.
Mięso oprószamy w mące, jajku a następnie panierujemy w płatkach.
Smażymy na oleju tak aby płatki się nie przypaliły, a mięso nie było surowe.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Bardzo apetyczne!
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Super wyglądają!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !