Sposób przygotowania

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. W dużej misce mieszamy ze sobą przy pomocy miksera masło w temperaturze pokojowej, cukier i jajka. W drugiej misce łączymy mąkę, proszek do pieczenia, gałkę muszkatołową, cynamon i sól. Po wymieszaniu, dodajemy do miski z masłem, jajkami i cukrem. Banany kroimy na kawałki i miksujemy blenderem na papkę. Dodajemy do pozostałych składników razem ze śmietaną i olejkiem waniliowym. Dokładnie mieszamy. Przygotowujemy 2 keksówki, Natłuszczamy je i wysypujemy mąką. Przekładamy ciasto do foremek i pieczemy przez ok. 45 min.

Dla posiadających miarki z przeliczeniem na CUPs:
masło: 1 cup
cukier: 2 cups
mąka: 3 cups
śmietana: 1 cup

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    hm...ciekawe...:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !