Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
cebula biała 2 szt
śmietana 12% 2oo ml
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Umyte i oczyszczone pieczarki kroimy w grube plastry. Cebulę kroimy w piórka . Na niewielkiej ilości oleju smażymy pieczarki , dodajemy cebulę pieprzymy i solimy do smaku i dusimy pod przykryciem około 10 minut. Dodajemy śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 08.11.2012 11:41
ciekawy i smaczny
RenataZ-et 26.06.2012 21:29
bardzo smaczny
Kuchareczka2 16.06.2012 08:23
też taki robię pycha
Kuchareczekjeden 21.05.2012 11:56
uwielbiam taki sos
Seba 07.05.2012 16:36
pycha
babcia
babcia 06.05.2012 12:36
apetyczny
babcia
babcia 06.05.2012 12:36
apetyczny
Ela15 04.05.2012 14:05
lubię sos pieczarkowy z kaszą
Betka 02.05.2012 08:12
mniam mniam;))
halina17 28.01.2012 20:05
dobry sos
kate.500 16.01.2012 10:28
smaczny
malcik111 28.12.2011 13:36
pieczarki są dobre do wsyztskiego
Margo1 24.11.2011 16:20
pyszności
jolanta19 17.10.2011 19:45
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak