Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brzoskwiniówka z pestkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 2 kg
cukier 1 kg
woda 2 litry
spirytus 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: brzoskwiniówka z pestkami

Całe brzoskwinie i łupką i pestkami pokroić i dać do dużego słoja, zalać wrzątkiem i zasypać cukrem. Po kilku godzinach jak cukier się rozpuści, i sok przestygnie, zalać spirytusem. Zlać do butelek i odczekać kilka miesięcy aż osad się osadzi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 26.09.2012 13:43
rewelacyjna!!
Beata73 26.09.2012 13:43
rewelacyjna!!
Beata73 26.09.2012 13:43
rewelacyjna!!
Beata73 26.09.2012 13:43
rewelacyjna!!
aga130982 30.04.2012 18:54
super
aga130982 30.04.2012 18:54
super
Beata73 14.03.2012 19:51
super
Beata73 14.03.2012 19:51
super
daria899 15.11.2011 14:16
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak