Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalarepki z nadzieniem grzybowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 10 szt.
grzyby 30 dag
smalec 3 łyżki
cebula 1 szt.
czosnek 2 ząbki
zielenina
mąka 1 łyżka
rosół 1 szklanka
sól
pieprz
ryż ugotowany ½ szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: kalarepki z nadzieniem grzybowym

Grzyby i cebulę obrać i pokroić, podsmażyć na tłuszczu, dodać ryż pokrojoną zieleninę. Przyprawić. Kalarepy obrać, podgotować w osolonej wodzie, ostudzić, wydrążyć. Napełnić grzybami. W rondelku rozgrzać tłuszcz, poukładać kalarepy, obłożyć wydrążonymi środkami, dodać rozgniecione i wymieszane z solą ząbki czosnku. Dusić pod przykryciem 40 minut, dolewając od czasu do czasu wody w miarę potrzeby. Sos podlać rosołem rozrobionym z mąką. Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 29.05.2012 08:23
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak