Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
ser owczy
czarne oliwki 10 dag
cebula 3 sztuki
czosnek 2 ząbki
oliwa 3 łyżki
natka 1 pęczek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki po grecku

Grzyby umyć, osuszyć. Oliwę rozgrzać na dużej patelni, usmażyć na niej grzyby (około 10-15 minut). Cebule i czosnek obrać. Cebulę grubo pokroić, czosnek posiekać. Oliwki, czosnek i cebulę dodać do grzybów po 8 minutach smażenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Natkę umyć, osuszyć, posiekać. Ser pokruszyć. Gotowe danie posypać pieczarkami i serem, podawać z bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak