Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonko w sosie chrzanowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonko 1
sól
papryka mielona
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
sos
sól
sok z cytryny 1 łyżka
śmietana gęsta 3 łyżka
chrzan o smaku cytrynowym Smak 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Golonko w sosie chrzanowym

Golonko umyć i gotować w posolonej wodzie. Cebulę i czosnek obrać i razem z zielem angielskim, pieprzem i liściem laurowym dodać do gotującej się wody. Golonko wyciągamy, posypujemy papryką mieloną oraz zielem angielskim i liściem laurowym i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni, około 30 minut.

SOS: Chrzan połączyć z sokiem cytrynowym i śmietaną. Doprawić pieprzem białym i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 08.11.2011 09:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak