Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożek z winogronami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 50 dag
jogurt naturalny 3/4 pojemnika
śmietana kremówka 1 pojemnik
cukier 1/2 szklanki
winogrona białe 40 (bez pestek)
sok winogronowy 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożek z winogronami

Miskę (o pojemności 1/2 1) I ochłodzić. Dwie łyżeczki żelatyny namoczyć w zimnej wodzie, rozpuścić w ciepłym soku winogronowym, nie przerywając mieszania. Ostudzić. Trochę soku z żelatyną rozprowadzić po ściankach miski, wstawić do lodówki. Czynność powtórzyć 3-4 razy. Z limetki otrzeć skórkę, wycisnąć sok. Resztę pokroić w plasterki Winogrona umyć i oderwać od gałązek. Twaróg wymieszaćmQ soku z jasnych winogron z jogurtem, cukrem, sokiem i skórką z łimetek. Resztę żelatyny rozpuścić, dodać do twarogu. Śmietanę ubić na sztywno, z winogronami dodać do masy. Połowę kremu przełożyć do miski, na brzegu położyć plasterki łimetek. Pokryć resztą kremu. Wstawić do lodówki na 6 godzin. Miskę zanurzyć w gorącej wodzie, deser wyłożyć na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak