Sposób przygotowania

Z dyni usuwamy ziarenka i miękki miąższ, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Jabłka obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Dusimy razem pod przykryciem (możemy dodać odrobinę wody) aż dynia i jabłko zaczną się rozpadać. Rozdrabniamy tłuczkiem do ziemniaków, dodajemy cukier i chilli i dokładnie mieszamy. Wkładamy do słoiczków, pasteryzujemy około 10 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Robiłam podobnie mus - pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super! chętnie skorzystam z przepisu
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Na pewno dobry.
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !