Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka pokroić w drobną kostkę. W rondelku rozpuścić masło i dodać mąke. Smażyć przez ok 3 minuty (tak aby mąka sie zarumienila). Po zarumienieniu zalacć rosołem. Dodać kurczaka, rodzynki, liść laurowy i ziele angielskie. Gotować jeszcze ok 5 minut. Śmietankę wymieszać z zóltkiem i dodać do potrawki. Doprawći solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Delikatnie podgrzać ale nie gotować. Potrawka idealnie pasuje do ryżu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !