Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety grysikowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza manna 1 szklanka
mleko 2 szklanka
jajko 4
mąka 1 szklanka
ser biały 40 gram
masło 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety grysikowe

Gotujemy mleko, następnie wsypujemy kasze manną i dalej gotujemy. Mielimy ser biały i dodajemy do ostudzonej kaszy. Dodajemy do tego żółtka i masło i mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę, a później dodajemy do zrobionej już masy serowej. Formułujemy pulpety i obtaczamy je w bułce. Pulpety gotujemy w posolonej wodzie. Najlepiej podać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 08.11.2011 09:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak