Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka jałowcowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jałowiec 2 łyż
skórka z cytyny 3 szt
spirytus 1 l
imbir kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka jałowcowa

jagody jałowca rozgnieśc z mozdzierzu przełożyć do słoika zalać spirytusem zamknąc i odłożyć na 2 tyg od czasu do czasu potrząsać słoikiem. Cytryny sparzyć obrac ze skórki i posiekac drobno wraz z imbirem. Zlac płyn z jagód dodac do skóreki i imbiru i znó odstawic na 2 tyg. Po tym czasie znów przecedzamy i przelewamy do butelek odstawiamy na 1 miesiac by się \"przegryzł\"

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak