Sposób przygotowania

* 6 skrzydełek z kurczaka (można więcej w zależności ile osób jest)
* 3 łyżeczki chili w proszku
* 1 jajo
* 1 opakowanie Chrupiący kurczak
* 3 ząbki czosnku
* 1 łyżeczka soli
* 1/5 szklanki oleju

Skrzydełka myjemy,odcinamy lotki bo nie będą nam potrzebne a następnie je kroimy na pół.
Do garnka wrzucamy skrzydełka zalewamy zimną wodą i dodajemy trzy obrane ząbki czosnku,łyżeczkę soli i gotujemy na wolnym ogniu około 35 minut. Potem wykładamy je do wystygnięcia. W jednym naczyniu rozkłócamy jajo a do drugiego wsypujemy naszą panierkę i dodajemy do niej 3 łyżeczki chili (mieszamy)Na głębszej patelni lub w woku rozgrzewamy olej.Jak już jest dostatecznie gorący to wtedy szybko panierujemy nasze kawałki kurczaka tj. najpierw w jaju a następnie w panierce i smażymy z obu stron na złoty kolor.Przekładamy na ręcznik papierowy żeby nam tłuszcz spłynoł i gotowe.

Podajemy np. z frytkami i ulubioną surówką :-)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    owocówka

    super
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Dziękuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    smaczności
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Rarytas dla mięsożerców.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !