Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 40 dag
woda 1 szklanka
wołowina 60 dag
jajko 1
cebula 2
bekon 3 plaster
natka pietruszki
olej
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

Wołowinę ugotować, zemleć w maszynce. 1 cebulę pokroić, podsmażyć dodać do mięsa. Wbić jajko, przyprawić do smaku. Zarobić ciasto, rozwałkować, na każdym kłaść farsz, zlepić pierogi. Bekon podsmażyć, polać pierogi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak