Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pana twardowskiego

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
tłuszcz 2,5 łyżki
śliwki suszone 0,25 kg
majeranek 1 łyżka
sól 1 do smaku
peiprz 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pana twardowskiego

schab umyć sparzyć wrzątkiem natrzeć solą i majerankiem krótko obsmażyć na tłuszczu kiedy mięso zrumieniając wlać szklankę wody i dusić do miękkości śliwki umyć namoczyć około 4 godziny pokroić w paski usuwając wcześniej pestki pokrojone na procie schab wkładamy do sosu otrzymanego podczas duszenia dodajemy paski śliwek i dusimy 15 podajemy na półmisku polanym sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak