Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kapuściano-grochowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 20 dkg
cebula 1 mała sztuka
czosnek 2 ząbki
oliwa 2 łyżki
bulion drobiowy 1,5 litra
marchewki 2 sztuki
pietruszka korzeń 1 sztuka
przecier pomidorowy 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Kolendra cała Prymat 1/2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 2-3 łyżeczki
przyprawa uniwersalna wg uznania
groch 1/2 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kapuściano-grochowa

Kroki postępowania

1
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklić razem z posiekanym czosnkiem na oliwie.
Krok 1 - Zupa kapuściano-grochowa foto
2
Cebulę zalać bulionem, dodać groch, pokrojone w półplasterki obrane marchewki i pietruszkę. Gotować 5 minut.
Krok 2 - Zupa kapuściano-grochowa foto
3
Dodać grubo poszatkowaną kapustę, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, przecier pomidorowy i przyprawy.
Krok 3 - Zupa kapuściano-grochowa foto
4
Gotować tak długo, aż warzywa będą miękkie. Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.
Krok 4 - Zupa kapuściano-grochowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 25.10.2012 22:31
super
Anulka75
Anulka75 02.04.2012 17:11
super
Anulka75
Anulka75 02.04.2012 17:11
super
Weronika_eM 18.11.2011 21:54
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak