Sposób przygotowania

Z porcji rosołowej lub skrzydełek i warzyw gotujemy wywar na małym ogniu, aby był klarowny.
Gdy warzywa i mięsko jest miękkie wyjmujemy część marchewki, seler i pietruszkę i dokładnie miksujemy z niewielką ilością wywaru.
Wlewamy to z powrotem do zupy, dodajemy koncentrat.
W niewielkiej ilości letniej wody rozrabiamy mąkę, dolewamy śmietanę i zagęszczamy zupę, doprawiamy do smaku, zagotowujemy.

Makaron gotujemy. Nakładamy makaron do miseczek zalewamy zupą i posypujemy zielona natką pietruszki.

Zmiksowane warzywa to dobry pomysł na to aby nasze dzieci, które w większości nie lubią warzyw zjadły je.
Ja w ten sposób przemycam je mojemu młodszemu synkowi, który nie jada żadnych warzyw.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Pomidorowa w każdej postaci jest pyszna :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Dokładnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !