Sposób przygotowania

Do wrzącego wywaru z kostki warzywnej Kucharek włożyć por oraz obrane, opłukane i pokrojone ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodać odcedzony groszek i koncentrat pomidorowy. Zupę zagotować, zdjąć z ognia, doprawić solą, pieprzem czarnym mielonym Prymat i cukrem, zmiksować. Zaciągnąć żółtkami rozprowadzonymi najpierw śmietaną, a później niewielką ilością zupy. Podawać w bulionówkach posypaną koperkiem.

Do zupy można także podać grzanki z bułki, zapieczone w piekarniku.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Spróbowałam , pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Faktycznie niezłe.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    zapowiada się apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    warto wypróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    dobra zupa
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    Pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    intrygująca nazwa, super zupa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    intrygująca nazwa, super zupa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    coś nowego
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    brzmi smacznie, na pewno zrobię taką zupkę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ale fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    wow tego nie znałam :-) pierwsze słyszę!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    muszę wypróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !