Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczano- cukiniowo- dyniowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 50 dag (po obraniu)
cukinia 25 dag
dynia 25 dag (po obraniu)
jajko 2 duże
mąka pszenna 5-6 czubatych łyżek
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczano- cukiniowo- dyniowe

Kroki postępowania

1
Obrane ziemniaki ścieramy na najdrobniejszych oczkach, dodajemy mąke oraz jajka, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Placki ziemniaczano- cukiniowo- dyniowe foto
2
Do masy dodajemy dokładnie umytą i startą na grubych oczkach cukinię oraz obraną, pozbawioną nasion i miękkiego miąższu i startą na drobnych oczkach dynię, mieszamy.
Krok 2 - Placki ziemniaczano- cukiniowo- dyniowe foto
3
Na rozgrzanym oleju smażymy z obu stron na rumiano średniej wielkości placki.
Krok 3 - Placki ziemniaczano- cukiniowo- dyniowe foto
4
Podajemy gorące, polane gęstą śmietaną i posypane cukrem.
Krok 4 - Placki ziemniaczano- cukiniowo- dyniowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 14.10.2011 19:09
za samo podanie i udekorowanie 6 !
Lotar 14.10.2011 12:59
apetycznie wyglądają
Jarlin 14.10.2011 12:30
rewelacyjne
ewasylwia 14.10.2011 11:39
fajne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak