Sposób przygotowania

Ziemniaki należy ugotować i utłuc. Dodać jajko i mąkę tyle ile zabiorą ziemniaki i wyrobić ciasto. Następnie z ciasto należy formować wałki i kroić je na ok 2 cm. Wrzucić do gotującej, osolonej wody. odcedzić gdy wypłyną już na wierzch.
Podawać je z sosem lub usmażoną cebulką ze słoninką.
Smacznego:)

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    lubię kopytka, super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam kopytka i pozwoliłam sobie dodać fotkę - mam nadzieję, że się spodoba :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    Mmm przepysznie wyglądają! Dzięki Ewelinko:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    miło mi, dziękuję :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    domowe najlepsze
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    super... niebo w gębie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    dawno nie jadłam a bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !