Sposób przygotowania

Ziarenka sezamu zrumieniamy na mocno rozgrzanej patelni. Musimy ciągle mieszać i uważać, aby sezam się nie przypalił. Następnie odstawiamy zrumieniony sezam do całkowitego wystudzenia.
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy cukier oraz ziarenka sezamu. Wlewamy oliwę oraz rozpuszczone i wystudzone masło. Następnie zagniatamy gładkie ciasto i wstawiamy na całą noc do lodówki. Następnego dnia dodajemy do ciasta proszek do pieczenia. Z ciasta formujemy małe kuleczki i układamy w odstępach na blaszce wyłożonej pergaminem. Pieczemy 20-25 minut w temp. 170*C.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam sezam i wszystko to, co z sezamem.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    lubię wszystko co z sezamem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !