Sposób przygotowania

Z dyni wyrzucamy ziarenka i miękki miąższ, obieramy ją ze skóry i kroimy w średnią kostkę. Jabłko obieramy ze skóry, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę i dusimy wraz z dynią na wolnym ogniu pod przykryciem (możemy podlać odrobiną wody). Gdy dynia i jabłko będą już miękkie, wlewamy mleko, dokładnie miksujemy i doprawiamy do smaku cukrem. Podajemy na ciepło lub na zimno.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena67

    jaki ona ma smak? bardzo słodki?
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Magda, zależy ile dasz cukru, ja daję niewiele i jest super :-)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    Uwielbiam zupę dyniową, ale robię ją bez jabłka. Następnym razem je dodam, bo pewnie fajnie wzbogaca smak.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    dla smakoszy słodkich zup
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Fajny kolor zupy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !