Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowo- jabłkowa na słodko

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 20 dag po oczyszczeniu
mleko 200 ml
cukier
jabłko 1 średnie

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowo- jabłkowa na słodko

Z dyni wyrzucamy ziarenka i miękki miąższ, obieramy ją ze skóry i kroimy w średnią kostkę. Jabłko obieramy ze skóry, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę i dusimy wraz z dynią na wolnym ogniu pod przykryciem (możemy podlać odrobiną wody). Gdy dynia i jabłko będą już miękkie, wlewamy mleko, dokładnie miksujemy i doprawiamy do smaku cukrem. Podajemy na ciepło lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 12.01.2012 00:51
Fajny kolor zupy.
halina17 14.10.2011 13:50
dla smakoszy słodkich zup
Ewa6274879 14.10.2011 12:30
Uwielbiam zupę dyniową, ale robię ją bez jabłka. Następnym razem je dodam, bo pewnie fajnie wzbogaca smak.
BernadettaP 14.10.2011 10:01
Magda, zależy ile dasz cukru, ja daję niewiele i jest super :-)
Magdalena67 14.10.2011 09:55
jaki ona ma smak? bardzo słodki?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak