Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z nadzieniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sprawiony kurczak 1
por 20 dag
rosół
ryż długoziarnisty 1/2 szklanki
śmietana kremówka 5 łyżek
margaryna 1 łyżka
mąka 1 łyżka
orzeszki ziemniaczane 5 dag
cebula
papryczka chili 1 strąk
olej 1 łyzka
sól
pieprz
curry

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z nadzieniem

Cebulę obrać, posiekać. Pa-pryczkę chili przekroić wzdłuż na połowę, usunąć gniazda nasienne, umyć i posiekać. Olej rozgrzać, podsmażyć cebulę, orzeszki i chili. Dodać ryż i krótko prażyć. Doprawić solą, pieprzem i curry. Wlać I szklankę wody, zagotować. Pozo-I stawić na 20 minut na małym t ogniu. Kurczaka umyć, osuszyć. Napełnić ryżem, związać, natrzeć solą i pieprzem. Piec godzinę w temperaturze 200°C. Stopniowo dolewać 1/2 szklanki wody. Wypełnionego ryżem kurczaka związujmy nitką Pory oczyścić, umyć, pokroić na kawałki. Dodać do piekącego się 45 minut kurczaka. Piec razem 15 minut. Tłuszcz rozgrzać, podsmażyć mąkę z łyżeczką curry. Dodać śmietanę i rosół, zagotować. Połączyć z sosem z pieczenia. Kurczaka podawać z sosem i porami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 17.10.2011 13:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak