Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś w kolorowym pieprzu podany z ryzem basmati i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 1 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
oliwa
pieczarki
sól
sos sojowy jasny
natka pietruszki
ryż basmati 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś w kolorowym pieprzu podany z ryzem basmati i pieczarkami

Filet z łososia solimy .Pieprz kolorowy lekko kroimy nożem ,zeby było trochę całych kulek a troszkę mniejszych części.Obtaczamy filet w pieprzu i smażymy na patelni z oliwą .Ryż gotujemy w owdzie lekko osolonej . Pieczarki obieramy ,kroimy w plasterki i lekko podsmażamy na oliwie .Grzyby doprawiamy sosem sojowym .Nakładamy ryż na talerz dajemy pieczarki razem z sosem powstałym podczas smażenia .Rybe rozdrabniamy i układamy do okoła ryżu .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr-21 16.07.2012 09:56
pyszny
Justyna Jussstiii 10.11.2011 13:54
pycha
iwa643 14.10.2011 07:07
Ozdabiamy natką pietruszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak